Catering dla firm. Jak odżywiać się w korporacji?

catering-dietetyczny

Catering dla firm. Jak odżywiać się w korporacji?

Praca w korporacji rządzi się swoimi prawami. Zazwyczaj jest tu tyle obowiązków do wykonania w ciągu całego dnia, że temat posiłku traktuje się po macoszemu. Po co zawracać sobie głowę jakimś obiadem w ciągu dnia, skoro funkcjonujemy głównie dzięki kawie oraz napojom energetycznym? W takim trybie za daleko nie powędrujemy i prędzej, czy później pojawią się problemy gastryczne, które nierozwiązane mogą stać się przyczyną wielu późniejszych chorób. Dlatego tak ważne jest zamawianie dietetycznych, lekkich, ale pożywnych posiłków do pracy. Dziś catering dla firm oferuje wiele przedsiębiorstw w małych, jak i większych miast. Każdego dnia do pracy dostarczony nam zostaje posiłek, będący przerywnikiem w ciągu pracowitego dnia. Możemy poświęcić pół godziny na zjedzenie obiadu składającego się z jednego, albo dwóch dań. W tej chwili coraz więcej korporacji korzysta z ofert cateringu dietetycznego. Jest on na tyle lekki i pożywny, że nie trzeba później dodatkowo tracić czasu na gotowanie obiadu w domu. No, chyba że rodzina czeka i chcemy jeszcze mieć w zanadrzu dodatkowy posiłek. 

Catering naprawdę ułatwia pracę!

Jeśli pracujecie na co dzień w miejscu, gdzie jeszcze nie zawitał catering dla firm, koniecznie zorganizujcie zebranie pracownicze. Możecie kierownictwu firmy przedstawić swój pomysł na posiłki w firmie. Idealnie będzie na spotkanie umówić wybranego wcześniej grupowo przedstawiciela danej firmy cateringowej. Może on na zwołanym zebraniu zaprezentować ofertę żywieniową, ceny oraz częstotliwość korzystania z usługi. Od chwili podpisania umowy o wzajemnej współpracy między szefostwem Waszej firmy a przedstawicielem firmy cateringowej możecie liczyć na codzienne dostarczanie posiłków do miejsca waszej pracy. Najczęściej, za porę obiadową w korporacjach uważa się czas między godziną 12.00 a 14.00. Na zjedzenie obiadu mamy około pół godziny. Wystarczy, aby zjeść coś lekkiego i nieco odpocząć. Firmy cateringowe dostarczają posiłki do korporacji najczęściej w plastikowych naczyniach jednorazowych. Z racji tego, że korzystanie z plastiku na dłuższą metę jest szkodliwe – wielu pracowników od razu po otrzymaniu dań przelewa lub przekłada je do swoich własnych, porcelanowych naczyń. 

Co może zaserwować catering dla firm?

Oferty przedsiębiorstw co do przygotowania menu pod catering dla firm są naprawdę bardzo interesujące. O ile jeszcze kilka lat temu w wielu przypadkach można było jedynie się zaśmiać, spoglądając na kiepsko dobrane składniki i dwa pomidorki w sałatce, o tyle dziś wszystko prezentuje się na znacznie wyższym poziomie. I bardzo dobrze! Cateringowcy zrozumieli wreszcie, że stałego klienta na usługi zdobywa się przede wszystkim wysoką jakością produktów, pod względem odżywczym, a także wizualnym. Najpierw przecież jedzą nasze oczy, a dopiero potem cała reszta. Kucharze w firmach cateringowych dbają więc o właściwie połączenia, gdzie żelazo świetnie łączy się z białkiem, gdzie zawarte są wszystkie witaminy i mamy pewność, że po zjedzeniu danego specjału do naszych organizmów zostanie dostarczona dawka ważnych substancji, dzięki którym wzmocnione zostanie nasze zdrowie!

Jedz zdrowo w pracy!

Tani i urozmaicony catering dla firm pozwala w pracy, pomimo permanentnego stresu, dodatkowo nie obarczać naszego organizmu ciężkim jedzeniem. Przez to mamy więcej energii do życia i jesteśmy w lepszym humorze. Efektywniej wykonujemy wszystkie powierzone nam obowiązki. Niektórzy mogą się śmiać z tego, że niby jakim prawem sałatka z dużą ilością zielonych warzyw ma nam dodać siły, ale prawda jest taka, że tego typu połączenia, spożywane często potrafią uzupełnić w naszych organizmach nawet największe braki żelaza. A to właśnie ono odpowiedzialne jest za nasze samopoczucie i energię do działania. Nie zrozumie tego ten, kto przez całe lata każe dowozić sobie do pracy pizzę oraz hamburgery na zamówienie. Kilka lat takiego jedzenia pod rząd i kończymy z miażdżycą, a i często zdarzają się także zawały przed trzydziestką. Czy tego chcemy? Czy naprawdę nie zależy nam na zdrowiu?

Catering pracowniczy nie musi być drogi

Gdy tylko catering dla firm pojawił się na rynku jako nowe zjawisko, zaczęto szeptać, że posiłki na zamówienie dowożone do pracy z pewnością muszą kosztować krocie. Nic bardziej mylnego! Obliczając całe koszty, widać, że za catering dietetyczny stosowany w pracy zapłacimy jeszcze mniej, niż za wszystkie „zapychacze” i formy „śmieciowego jedzenia” przeliczane na system miesięczny. Zamiast wydawać ponad 20 złotych na pizzę, hamburgery, czy hot – dogi, dość często przygotowywane w mało higienicznych warunkach, już lepiej zakupić porcję zupy. Czasami nie trzeba brać całego drugiego dania, aby najeść się w czasie pracy. Niektórym wyczulonym na problemy swojej linii wystarczyć może tylko surówka, na bazie naturalnych warzyw czy owoców oczywiście. Korzystając z cateringu dietetycznego pozbywamy się chorób, a także uczymy się szanować swoje zdrowie od początku. Wiele jest przykładów, że ktoś korzystający z cateringu tego typu szybko schudł i zmienił się nie do poznania pod każdym względem! 

Post Author: Dieta7

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *